Doar două avertismente pentru nerespectarea normelor sanitare în această săptămână

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 96 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.
În cadrul acțiunilor de verificare efectuate în această perioadă, de inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A, aceștia au urmărit, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, precum și existența echipamentului de protecție.
Și în această săptămână DSVSA Satu – Mare, continuă prin inspectorii de specialitate cele două acțiuni de control, una în secțiunea produse de origine animală, cu verificarea tuturor unităților care au activități în domeniul comerțului intracomunitar sau extracomunitar, al creșterii, depozitării, transportului și comercializării peștelui și una în secțiunea produse de origine non animală, o acțiune de verificare a unităților care activează în domeniul comerțului intracomunitar sau extracomunitar, al depozitării, transportului și comerțului cu legume – fructe.
Cu ocazia controalelor întreprinse, în PIF Halmeu împreună cu lucrători vamali și ofițeri din cadrul Poliției de Frontieră Halmeu, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale și apoi confiscată cantitatea de 75.2 kg produse și specialități alimentare de origine animală, în valoare de 1.867 lei. Cantitatea de confiscate, a fost denaturată și apoi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului, autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Pentru deficiențele constatate în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale reprezentând 2 avertismente – 2 Magazine alimentare , din Satu Mare și Botiz, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, privind condițiilor de depozitare a produselor alimentare..
Având în vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1805 / 2019 privind măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.
Pentru orice fel de sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.