UPDATE: Turul II al alegerilor încinge scena politică sătmăreană. Contre între UDMR și PNL

UPDATE: Azi 22 noiembrie în cadrul unei conferințe de presă președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba și-a exprimat clar punctul de vedere pe acest subiect: “În fiecare familie se trăieşte altfel. Eu personal îl susţin cu votul meu pe candidatul susţinut şi de PNL, în condiţiile în care e în acelaşi grup politic, deşi am avea o listă de reproşuri. Cealaltă nu este o soluţie din multe puncte de vedere. (…) Noi avem încredere în judecata electoratului care ne susţine pe noi, noi ştim, am făcut sondaje, e clar opţiunea electoratului maghiar, nu trebuie să fim doctor docent în sociologie” a spus acesta conform agerpres.ro

În schimb președintele organizației municipale a UDMR, Kereskeny Gabor a fost mai puțin exact în a indica cu cine votează:  “Eu aş îndruma toţi cetăţenii să iasă la vot. Niciun politician nu este proprietarul voturilor. Eu nu sunt un tip indecis, dar n-aş putea să spun cu mâna pe suflet, astăzi, ca cineva să voteze cu X sau Y, din foarte multe motive. Sunt foarte multe reproşuri, dar dacă ne uităm în viitor cu optimism eu aş dori ca peste cinci ani putem să spunem că un preşedinte al României a reuşit să rezolve, să contribuie la eliminarea vizelor a americane, la intrarea României în Schengen şi nu cu o şapcă de baseball“, a spus acesta conform aceleiași surse.

————————————–

Pe cât de anostă a fost în județul Satu Mare campania electorală de dinaintea primului tur al alegerilor prezidențiale pe atât de aprins se anunță finalul campaniei pentru turul al doilea. Președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu a mulțumit anticipat astăzi într-o conferință de presă conducerii UDMR Satu Mare pentru faptul că în cursul acestei după-amiezi vor da un comunicat prin care își vor îndemna votanții din turul I să voteze cu candidatul PNL Klaus Iohannis în turul al doilea. Numai că ce să vezi? Comunicatul UDMR nu a mai apărut, ba mai mult senatorul UDMR de Satu Mare Turoș Lorand dezmite pe pagina sa de Facebook acestă informație:

Poziția UDMR referitor la turul doi al alegerilor prezidențiale:
🚩 Niciunul dintre candidați nu a cerut sprijinul UDMR sau al maghiarilor în turul doi al alegerilor prezidențiale. În aceste condiții nu putem acorda sprijinul nostru niciunuia dintre ei, nu facem campanie pentru niciun candidat.
🚩 Noi avem încredere în înțelepciunea alegătorilor noștri. Îi îndemnăm să iasă la vot și să decidă înțelept.” spune acesta.

Nu s-a lăsat așteptată nici reacția PSD Satu Mare care prin vocea senatorului Gabriel Leș îi acuză de minciună pe cei de la PNL.

“Este dezamăgitor nivelul la care a ajuns PNL Satu Mare, să forțeze o poziție a UDMR inițiind și distribuind fake news, respectiv că liderul UDMR ar urma să facă declarații de susținere a lui Klaus Iohannis. Acesta este nivelul…” a spus Leș.

Extrem de interesant este faptul că principalii lideri ai UDMR Satu Mare: președintele CJ Pataki Csaba și primarul Kereskeny Gabor nu au avut încă nicio reacție pe această temă, semn că s-ar putea ca în UDMR apele să fie destul de tulburi încă referitor la acest subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.