Dan Marius Cosma își lansează noul roman

Biblioteca Județeană Satu Mare invită publicul cititor la un nou eveniment editorial, avându-l în centrul atenției pe scriitorul, publicistul și artistul plastic Dan Marius Cosma, cu cel mai recent roman al său, „Bumbi și Băiețelul”.

Evenimentul organizat în colaborare cu Editura Citadela va avea loc luni, 25 noiembrie 2019, cu începere de la ora 1400, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a instituției gazdă.

Apărut sub auspiciile Editurii Citadela, romanul Bumbi și Băiețelul „prezintă povestea de prietenie dintre un câine și un om. Naratorul nu este Băiețelul, așa cum ne-am fi așteptat, ci Bumbi, câinele ajuns la vârsta senectuții, de la înălțimea căreia își permite să facă aprecieri despre viețile oamenilor și a câinilor, deopotrivă, despre iubire, educație, violență și, mai ales, despre prietenie. Cei cincisprezece ani, pe parcursul cărora se desfășoară acțiunea cărții, reprezintă pentru câine aproape întreaga sa existență, iar pentru prietenul său, omul, coincide cu ieșirea din copilărie și maturizarea treptată, cu toate bucuriile și neplăcerile ce decurg de aici.”, după cum însuși autorul mărturisește. Romanul de 170 de pagini, cu ilustrații semnate de același Dan Marius Cosma, se adresează atât copiilor și adolescenților, cât și adulților, în special celor nostalgici, cu suflet de copil.

Romanul Bumbi și Băiețelul va fi prezentat publicului participant de către prof. Lia Gabriela Koka-Cosma, lectorul cărții, și de către dr. Aurel Pop, editorul cărții și directorul Editurii Citadela.

La eveniment sunt invitați să participe oameni de cultură, scriitori și jurnaliști, managerii şi directorii instituțiilor de cultură, dascăli și elevi, colaboratorii, prietenii și foștii colegi de breaslă ai autorului, precum și publicul sătmărean pasionat de literatură.

Date biografice despre autor:

Dan Marius Cosma s-a născut la data de 8 septembrie 1977 în municipiul Satu Mare. Este absolvent al Liceului de Artă din Baia Mare (1996) și al Facultății de Arte Vizuale și Design din Oradea, specializarea pictură (2001). Este autorul a 12 cărți – romane, monografii și un volum de memorialistică. A publicat texte literare și articole în Dilema Veche, Plumb, Citadela, Mărturii culturale, Cronograf, Confluențe, Eroii neamului.

Este, de asemenea, cunoscut publicului sătmărean și în calitate de artist plastic, vernisând până în prezent cinci expoziții: Crucișorul în imagini idilice (2013); Reflecții mărunte (2016); Flori, gânduri, amintiri (2017); Aeroconul (2018) și Punctul 5: Diverse (2019).

Din 2008, timp de 11 ani, a fost bibliotecar la Biblioteca Comunală Crucișor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.