INTERVIU. Ioana Bran: „Guvernarea PSD a adus în județul Satu-Mare peste 286 de milioane de euro!”

 

Reporter:

PSD este supus unui tir necruțător din partea lui Klaus Iohannis…

 

Ioana Bran:

Este mai mult decât un „tir”, cum spuneți dumneavoastră. Actualul președinte a declarat război pesediștilor și cu fiecare apariție publică pare obsedat de noi. Eu nu înțeleg acest mod de a face politică și campanie electorală. Președintele tuturor românilor nu poate fi în război cu o parte a acestora. Acest mod de a ataca un partid politic nu ține de democrație…

 

Reporter:

Este, totuși, candidatul unui partid care se află în opoziție cu PSD. Nu credeți că în campania electorală sunt acceptate manifestările mai agresive?

 

Ioana Bran:

Eu cred că în orice moment trebuie spus adevărul! Dar dl Iohannis nu prea are ce spune. Ce a făcut 5 ani la Cotroceni? Avea, de exemplu, atribuții constituționale în domeniul politicii externe. Dar spațiul Schengen e încă departe de noi, iar din vizita în SUA e revenit cu o …șapcă primită de la președintele american Donald Trump. Măcar o promisiune de ridicare a vizelor pentru români putea să obțină!… Dacă vă aduceți aminte, în 2014 a promis un proiect de țară. A înființat și o comisie la Cotroceni cu această temă. Au trecut 5 ani, iar când a fost întrebat care este cea mai importantă realizare a sa a răspuns că …lupta lui cu PSD! Refuză o dezbatere față în față cu doamna Viorica Dăncilă tocmai din această cauză: președintele actual nu a făcut nimic la Cotroceni un întreg mandat! Iar în „războiul” său cu PSD a reușit să încalce „de îndată” Constituția.

 

Reporter:

Dar a reușit să schimbe echipa Dăncilă. Credeți că acest lucru contează în turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale?

 

Ioana Bran:

Mișcările politice au întotdeauna o influență în cadrul alegerilor. Dar eu cred că faptele contează mai mult decât jocul politic sau declarațiile oamenilor politici.  Guvernarea PSD a adus în județul Satu-Mare peste 286 de milioane de euro! Și nu am declarat nimănui război, și nici nu am cerut eliminarea vreunui partid. După cum bine știți, componența politică a județului nostru e diferită de cea din majoritatea județelor. Nu suntem noi, cei din PSD, majoritari. Dar am muncit pentru toți cetățenii. În guvernarea noastră valoarea investițiilor realizate depășește suma de 31 milioane euro. Avem investiții în derulare de aproape 182 milioane euro și investiții contractate de aproape 77 milioane euro. Prin Compania Națională de Investiții s-au implementat proiecte de peste 6,5 milioane euro. Cifrele arată întotdeauna realitatea.

 

Reporter:

Credeți că veți depăși decalajul din turul I al prezidențialelor?

 

Ioana Bran:

De ce nu? Klaus Iohannis a mai pierdut din entuziasm când a văzut că scorul său este sub ceea ce anticipau sondajele, iar calea aceasta războinică, plină de ură și dispreț, nu cred că îi va convinge pe români. Viorica Dăncilă este un om care a dovedit empatie, un om cald și echilibrat. Și a muncit extrem de mult pentru români. A fost prima femeie prim-ministru din istoria României, de ce nu am alege președinte o româncă puternică, o femeie care s-a luptat cu o seamă de politicieni bărbați care s-au aliat împotriva ei? O femeie care a înfiat un copil abandonat în spital la naștere în perioada în care se cumpărau copii din România. Un om politic decent și cu bun-simț. Eu cred că românii sunt pregătiți să voteze o femeie președinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.