EURO 2020. A fost desemnată echipa oficială a freestylerilor

Echipa oficială a freestylerilor UEFA EURO 2020 a fost confirmată, după ce, prin intermediul competiției “Momentul tău”, suporterii au ales câte doi reprezentanți ai celor 12 țări-gazdă.

Fanii și-au votat freestylerii favoriți grație competiției online, destinată talentelor în domeniu și lansată pentru a scoate la iveală cei mai originali și expresivi freestyleri de pe întreg cuprinsul Europei. Sute de concurenți au trimis imagini video, înfățișându-le calitățile și constituind candidaturi în vederea reprezentării țărilor lor cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a EURO. Ulterior, două dintre cele mai mari nume ale lumii freestylerilor (fosta campioană mondială Liv Cooke, din Anglia, și norvegianul Tobias Becs, fost campion european) au redus numărul acestora, ei alcătuind câte o “listă scurtă” a nominalizaților pentru fiecare oraș.

Fanii au urmărit video-urile selectate și i-au ales pe câștigători, câte doi freestyleri aleși urmând să reprezinte fiecare țară-gazdă. Acești 24 de freestyleri se vor alătura mascotei oficiale a UEFA EURO 2020, Skillzy, în cadrul mai multor spectacole ce vor fi organizate în perioada premergătoare turneului final, dar și în timpul competiției propriu-zise, inclusiv la meciuri, în fan zones și în timpul turului oficial al trofeului.

Amsterdam – Laura Dekker și Jesse Marlet
Baku – Kader Alimova și Nugzar Kvirtiya
Bilbao – Paloma Mayo și Alejandro Portilla
București – Ioana Andreea și Ștefan Florescu
Budapesta – Kitti Szász și Zoltán Lipták
Copenhaga – Maymi Asgari și Christopher Bach
Dublin – Ella Steele și Sam Madden
Glasgow – Joe Ashworth și David Mennie
Londra – Aguśka Mnich și Scott Penders
München – Dana Embacher și Samuel Weller
Roma – Anastasia Bagaglini și Antonio Colella
Sankt Petersburg – Svetlana Kovaleva și Igor Oleynik

Freestyle este asociat cu fotbalul de stradă, cu panna și cu alte versiuni ale acestui joc, bazate pe calități tehnice. El prezintă caracteristici commune cu dansul și, chiar, cu gimnastica ritmică, fiind strâns legat de muzică. Freestyle nu este un joc, ci o expresie a creativității și, concomitent, o performanță artistică.

Pentru mai multe informații despre freestylerii UEFA EURO 2020, accesează www.euro2020.com/your-move.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.