Temerarii Ambițioși- tabără interdisciplinară la Călinești Oaș

Miercuri, 6 noiembrie, a.c., la baza sportivă din Călinești Oaș, s-a desfășurat o nouă activitate în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project – Rose), proiect intitulat ,,Temerarii Ambițioși”, al cărui obiectiv general este creșterea calității serviciilor educaționale pentru asigurarea reușitei elevilor la examenul de bacalaureat și facilitarea trecerii de la învățământul secundar la învățământul terțiar. 

Sens în care, 92 de elevi din cadrul Liceului cu Program Sportiv Satu Mare au fost implicați, după orele de curs, în diferite activități pedagogice și de sprijin, dar și în programe de autocunoaștere și dezvoltare personală, stimulând motivația acestora pentru învățare.

Tabăra interdisciplinară de la Călinești Oaș, la care au participat elevii claselor terminale din cadrul unității școlare a avut printre invitați și pe reprezentantul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, ofițer de prevenire din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității. 

S-a urmărit, în principal, atât implicarea activă a elevilor în reușita traseului lor profesional, prin dezvoltarea abilităților de învățare, a competențelor socio – emoționale ( obiectivele activităților desfășurate pe parcursul taberei interdisciplinare), dar și prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor (finalitate urmărită de ofițerul de poliție).

La întâlnirea organizată cu reprezentantul Poliției Române, tinerii au fost implicați în activități preventiv informative care au atras atenția asupra importanței ce trebuie acordată deciziilor pe care le iau referitor la viitorul lor, urmărindu-se conștientizarea riscurilor care pot apărea pe parcurs. 

Despre răspunderea penală a minorului, despre consecințele legale ale săvârșirii cu discernământ a unor fapte din sfera delincvenței juvenile, dar și despre influența anturajului în luarea unor decizii greșite privind consumul de substanțe interzise le-a vorbit polițistul de prevenire participanților, pornind de la fapte concrete și bazându-se pe experiența lor de viață.

De asemenea, elevii au fost informați cu privirea la profesia de polițist, provocările, responsabilitățile muncii de poliție, dar și cu privire la oferta educațională a instituțiilor de învățământ din cadrul M.A.I.

Mesajul INFORMEAZĂ-TE , FII PARTE ACTIVĂ DIN ECHIPA CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DELINCVENȚEI JUVENILE!  a fost  transmis pe parcursul sesiunii într-o manieră interactivă, feed- back – ul fiind unul bun, participanții conștientizând că doar prin implicare, ambiție, muncă și pasiune vor descoperi drumul către succes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.