Doi marocani prinși într-un taxi la ieșirea din municipiu

Doi cetăţeni din Maroc care voiau că treacă ilegal din România în Ungaria au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră într-un taximetru, la ieşirea din municipiul Satu Mare informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

“Pe o stradă din municipiul Satu Mare au fost identificaţi doi cetăţeni străini în timp ce urcau într-un autoturism în regim de taxi. Drept urmare, s-a procedat la urmărirea taxiului, care s-a deplasat spre ieşirea din localitatea Satu Mare, către frontiera de stat a României cu Ungaria. La scurt timp, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, care circula în regim de taxi, în care au identificat două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul serviciului teritorial, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii identităţii acestora. În urma verificărilor efectuate, poli?i?tii de frontieră au constatat faptul că cetăţenii străini sunt din Maroc, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei”, precizează sursa citată.

Cei doi străini au fost preluaţi de lucrători din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.