89 de acțiuni de control realizate de DSVSA săptămâna trecută


Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 89 acțiuni de control. Verificările au vizat : exploatații profesionale și non profesionale de animale, asociații și fonduri de vânătoare.
În cadrul acțiunilor tematice, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, existența documentelor de înregistrare și de mișcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante și dezinsectante.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, continuă programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ.
Pentru deficiențele constatate în urma verificărilor în teren au fost aplicate 1 sancțiune contravențională din care 1 amendă contravențională în valoare de 2.400 lei, 1 crescător particular de animale, din localitatea Căpleni, – pentru nedeclararea de către deținătorul de animale a obținerii prin fătare sau cumpărare sau în alte moduri de suine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.