Noul ministru de Interne a băgat prefecții în ședință

Joi, 07 noiembrie 2019, de la ora 11.00, s-a desfăşurat videoconferința condusă de către noul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor prezidențiale.

La sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare au fost prezenţi prefectul Darius Filip şi membrii Comisiei Tehnice Judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019.

Ministrul Afacerilor Interne a solicitat ca instituţiile din subordinea ministerului să fie non-stop în acţiune şi colaborare pentru a duce la îndeplinire, la cel mai înalt nivel, sarcinile prevăzute de lege în ceea ce priveşte organizarea scrutinului de duminică, 10 noiembrie 2019.

La nivelul judeţului Satu Mare, până la această dată au fost realizate toate activităţile din calendarul alegerilor prezidenţiale.

Miercuri, 06 noiembrie 2019, s-au încheiat instruirile preşedinţilor, a locţiitorilor secţiilor de votare şi a operatorilor de calculator din cele 337 de secţii de votare din judeţul Satu Mare.

Vineri, 08 noiembrie 2019 şi sâmbătă, 09 noiembrie 2019, angajaţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare se vor afla în judeţ pentru a verifica secţiile de votare. De asemenea, sâmbătă, 09 noiembrie 2019, se vor distribui primarilor buletinele de vot şi materialele necesare procesului electoral. Distribuirea se face conform unei planificări transmise către toate unităţile administrativ-teritoriale, sâmbătă, între orele 07.00 şi 12.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.