Măsuri pentru noi cazuri de pestă porcină

Două cazuri noi de pestă porcină au fost confirmate de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) în judeţul Satu Mare. 
În acest sens, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) s-au reunit miercuri, 06 noiembrie 2019, sub coordonarea prefectului Darius Filip, pentru a lua măsurile care se impun, conform legislaţiei în vigoare. A fost adoptată Decizia nr. 12 din 06.11.2019 privind aprobarea “Planului de măsuri pentru controlul bolii Pesta Porcină Africană în exploataţia din localitatea Bolda şi actualizarea Planului de măsuri pentru controlul bolii Pesta Porcină africană la mistreţi în judeţul Satu Mare”. 
S-a stabilit o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Bolda cu o rază de 3 km, în această zonă fiind incluse localităţile Bolda şi Şandra. De asemenea, zona de supraveghere în jurul focarului din localitatea Bolda a fost stabilită pe o rază de de 10 km, fiind incluse localităţile Acâş, Dobra, Hurezu Mare, Racova, Babţa, Soconzel, Cuţa, Socond, Medişa, Hodişa, Gerăuşa, Sărătura, Stâna, Răteşti, Beltiug şi localitatea Corni din judeţul Maramureş. 
Tot în această şedinţă a fost adoptat şi planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcină africană la mistreţi, în judeţul Satu Mare. Acesta a fost confirmat la Fondul de Vânătoare 39 Petreşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.