Vrei să îți testezi oficial IQ-ul? Poți să o faci pe 16 noiembrie

Preşedintele organizaţiei Mensa România, conf. univ. dr. Vasile-Aurel Căuş a declarat marţi, pentru AGERPRES, că mulţi români cu un coeficient înalt de inteligenţă, testaţi şi certificaţi în ţară de această organizaţie, aleg să plece din România.

“În prezent, organizaţia Mensa, a celor mai inteligente persoane din lume, cuprinde în România în jur de 700 de persoane şi numărul lor ar trebui, logic, să tot crească în urma testărilor şi înscrierilor, dar nu este tocmai aşa deoarece sunt multe plecări. Sunt foarte mulţi oameni care pleacă în străinătate în legătură directă cu Mensa. Pleacă, probabil pentru că sunt inteligenţi pleacă. Şi se mută în organizaţii Mensa din alte ţări. Alţii, după un an, au alte aşteptări de la organizaţie şi renunţă. Mai sunt unii care şi revin”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Mensa România.

Aurel Căuş a anunţat marţi, printr-un comunicat, că Mensa va susţine sâmbătă, 16 noiembrie 2019, o nouă sesiune de testări în Oradea, la Universitatea de stat. Potrivit acestuia, vârsta minimă pentru cei care doresc să participe la testare este de 11 ani, înscrierea se face online, data limită pentru înscriere fiind 14 noiembrie 2019. Candidaţii care obţin un rezultat – confidenţial – ce îi plasează între cele mai inteligente 2% persoane raportat la totalul populaţiei vor primi o dovadă oficială a eligibilităţii şi vor fi invitaţi să se înscrie în Mensa România.

“Testările sunt pentru oricine din ţară, gratuite, doar că noi ne străduim să le organizăm, primăvara şi toamna, în mai multe localităţi, ca să fie mai uşor de ajuns. De obicei avem 10 sau 12 testări regionale, în oraşele mari ale ţării, la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Oradea, Braşov. Dar am mai făcut şi la Târgu Mureş, şi la Craiova şi la Constanţa”, a precizat Aurel Căuş.

La Oradea vor putea veni să îşi testeze nivelul de inteligenţă persoane din judeţul Bihor şi din judeţele vecine, precum Sălaj, Satu Mare sau Arad. De obicei la o testare participă în jur de 30-50 de persoane, la Bucureşti se ajunge şi la 80-100, din care circa 30% iau testul, iar, la final, între 10-15% dintre aceştia aleg să se înscrie în organizaţie.

Sesiunea va fi administrată de un proctor acreditat Mensa şi foloseşte formulare de testare standardizate, elaborate de psihologii Mensa. Testul este de tip “culture fair”, bazat exclusiv pe imagini şi diagrame. Formularul pentru adulţi (cu vârsta de peste 16 ani) conţine 45 de întrebări, la care candidatul trebuie să răspundă în 20 de minute. Cel pentru copii (vârste cuprinse între 11 şi 16 ani) are 25 de întrebări, iar timpul alocat răspunsurilor este de 15 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.