Mesaj surprinzător transmis de episcopul Eugen Schönberger enoriașilor săi

PS Eugen Schönberger  episcopul romano-catolic de Satu Mare a transmis azi un mesaj prin care îdeamnă toți enoriașii să își exercite dreptul la vot. Calitatea principală a celui pe care aceștia sunt îndemnați să îl voteze este asumarea deplină a valorilor creștine. Vă redăm în continuare mesajul integral:

Dragi Fraţi şi Surori! Constituţia ţării noastre asigură fiecărui cetăţean major dreptul de a alege. Această prevedere o preţuim cu adevărat dacă trăim cu acest drept şi mergem să votăm.
Îi rog pe stimaţii mei credincioşi, persoanele consacrate şi fraţii mei preoţi să voteze acele persoane care îşi asumă pe deplin valorile creştine. Mai exact, care apără demnitatea şi libertatea umană, sprijină familia în forma în care a fost dată de Dumnezeu, apără viaţa şi cursul ei natural de la concepere până la moarte, care se bazează pe moralitate şi respectă creaţia lui Dumnezeu.

În interesul îndeplinirii acestor deziderate nimeni nu poate rămâne indiferent. Întrucât dreptul de a alege este şi o obligaţie a omului creştin, fiecare trebuie să folosească această posibilitate.
Înţelepciunea Spiritului Sfânt Dumnezeu să-i conducă pe toţi credincioşii mei în alegerea pe care o vor face.

Cu binecuvântare arhierească şi în rugăciune neîncetată pentru voi,
† Eugen
episcop

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.