”Visul unei nopți de vară” duminică la Teatrul de Nord

Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord vă invită duminică 10 noiembrie 2019, de la ora 19.00, la spectacolul ”Visul unei nopți de vară” în regia lui Ovidiu Caița, scenografia Alexandru Radu. Din distribuție fac parte actorii: Romul Moruțan, Alina Negrău, Carol Erdös, Raluca Mara, Vlad Mureșan, Andrei Stan, Ioana Cheregi, Stelian Roșian, Sorin Oros, Tibor Székely, Cristian But, Sergiu Tăbăcaru, Ciprian Vultur, Crina Andriucă, Cătălin Mareș, Roxana Fânață, Alexandra Odoroagă, Anca Dogaru.

”Visul unei nopți de vară”, una dintre cele mai cunoscute scrieri scenice ale lui William Shakespeare, este o comedie romantică în care vedem întrepătrunderea fantastică, posibilă doar în vis, a unor lumi care în mod normal își au cursul total paralel una față de cealaltă. Avem astfel o lume feerică plină de zei, spiriduși și zâne, o lume concretă cu aristocrați îndrăgostiți și lumea frustă a unor muncitori, oameni de rând, dar care își cer și ei dreptul la visare încercând să fie actori.

Într-o perioadă în care dragostea e doar o chestiune de afaceri, erotismul vulgar ține loc de frumusețe, orice amator își poate aroga veleități de artist, iar ”zeii” și ”zânele” cluburilor de noapte, aristocrații de mucava și aspiranții la notorietate imediată se pot întâlni fără opreliști într-o realitate care a devenit mai mult virtuală, putem spune că ”Visul unei nopți de vară” este mai mult o radiografie a vieții cotidiene decât un basm feeric.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.