RAR Satu Mare are sediu nou

Astăzi, 3 noiembrie 2019, a fost inaugurarat noului sediu al Registrului Auto Român Satu Mare.

La eveniment au fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, deputatul Ioana Bran, prefectul județului Satu Mare Darius Filip, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud Radu Moldovan, directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, parlamentari ai județului precum și alți oficiali județeni.

Schimbarea sediului a fost generată de necesitatea modernizării spațiilor destinate clienților, de extinderea zonelor de acces, dar și de dublarea liniilor tehnice de lucru. Odată cu construirea noului sediu, conducerea RAR a investit și în modernizarea echipamentelor tehnice. RAR Satu Mare va dispune de două linii integrate pentru verificarea vehiculelor, principalul beneficiu adus clienților de noua tehnologie fiind acela că timpul de așteptare pentru programări și efectuarea prestațiilor va fi redusconsiderabil.

 

Date tehnice și de achiziție:

Suprafața totală a terenului: 10.070 mp

Suprafața clădirii: 857 mp

Suprafața totală desfășurată a clădirii: 1.245 mp

Suprafața halei de verificări tehnice: 460 mp

Suprafața sălii de așteptare pentru clienți: 53 mp

Suprafața birourilor: 300 mp

Suprafața spațiilor verzi: 1.970 mp

Suprafața pietonală: 244 mp

Locuri de parcare: 54 + 6 pentru TIR-uri/camioane

Durata constructiei a fost de 17 luni. Valoareatotală a investiției este de 13.417.229 de lei (fărăTVA), bani care au provenit exclusiv din surse proprii (bugetul de investiții al RAR). 

Construcția este una modernă, cu imagine dinamică, dar care ține cont de fluxul de oameni specific unei reprezentanțe RAR și de necesitatea ca personalul instituției să nu se intersecteze cu clienții. Cu toate acestea, amplasamentul asigură transparența totală a procedurilor de verificare, prin intermediul geamurilor cu care a fost prevăzută sala de așteptare. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.