Gabriel Leș- inițiativă legislativă- pensii militare egale

“În calitate de senator, am depus astăzi in Parlament o inițiativă legislativă ce vizează asigurarea principiului egalității, prin care se asigură un tratament nediscriminatoriu între persoanele aflate în aceeași situație juridică în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege. Respectiv, la grade, funcții si vechimi egale, pensiile militare vor fi egale, indiferent de anul pensionării. Actualizarea se va face in sensul celei mai favorabile decizii de pensionare.

Demersul vizează, în egală măsură, punerea în acord a conținutului legislației privind sistemul pensiilor militare de stat cu legislația la zi în domeniul salarizării militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special.

Nu în ultimul rând, inițiativa asigură corectarea insuficiențelor de reglementare din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în sensul actualizării bazei de calcul pentru personalul care a fost încadrat, detașat sau mutat în unități de producție.

Această lege va asigura predictibilitate și echitate în sistem, și sper că va fi tratată cu responsabilitate de întreaga clasă politică.” este mesajul transmis de senatorul sătmărean Gabriel Leș pe pagina sa de socializare .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.