Consilerii locali amână decizia tragerii la răspundere a directorului APASERV

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi de azi a Consiliului Local Satu Mare a fost mandatarea administratorului public MaskuliK Csaba,  să voteze în cadrul Asociație de Dezvoltare Intracomunitară Apă-Canal pentru demararea unei acțiuni în instanță împotriva fostului director al APSERV Satu Mare, Dan Stejerean(actualmente director adjunct) pentru recuperarea unui prejudiciu de 1,16 milioane de lei stabilit de ANAF în urma unui control prin care s-a constatat că au fost acordate o serie de bonusuri și prime ilegale către angajații acestei societăți.

Mai exact în perioada 2015 – 2016, conducerea APASERV a decis fără consultarea Consiliului de Administrație acordarea de prime pentru 410 angajați. În urma unui control efectuat în perioada 2017-2018 de către ANAF s-a stabilit că aceste prime au fost acordate ilegal. Totodată organul de control a dispus recuperarea acestui prejudiciu. Inițial s-a încercat recuperarea banilor direct de la cei care îi primiseră însă acest lucru nu a fost posibil, lucru consfințit printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Proiectul de hotărâre de azi a fost în cele din urmă amânat pentru ședința următoare care de pe acum se anunță a fi una cu scântei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.