PREMIERĂ. Cursuri de robotica pentru copiii la Satu Mare

Ȋn data de 26.10.2019 pe str. Inăului nr 7 din Satu Mare la ora 13:00 a avut loc deschiderea oficială a primului HUB de educaţie iSTEM din oraş, cu un curs demo gratuit de robotică anume pentru copii.

Smart Academy este un hub de educație iSTEAM, unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive pentru copii între 6 și 14 ani.

Acestia beneficiază de o finanţare din fonduri europene de peste 60.000 euro, bani care au fost investiți în echipamente. La Smart Academy se folosesc cele mai noi şi moderne gadget-uri iar cursurile se vor ţine într-o sală dotată cu adevarat modern.

Practic, cursurile sunt adresate copiilor între 6 si 14 ani şi se vor organiza în module de câte 3 luni ,iar la un curs pot participa între 6 şi 10 copii. Frecvenţa unui curs este de o data pe saptămână iar durata este de 90 minute.

La cursurile de Robotică copiii dobândesc cunoștințe despre concepte de fizică, electronică și programare, care îi ajută în dezvoltarea imaginației și competențelor în domeniul roboticii.

La cursurile de Programare copiii învaţă noțiuni de bază despre programare (variabile, bucle, secvențe logice etc.) și le pot aplica în cadrul unor programe complexe în Lightbot, Make Art, Scratch și MIT App Inventor, învață să își creeze o pagină web în HTML, CSS și JavaScript și explorează rezolvarea unor probleme reale din viața de zi cu zi, prin programarea unor aplicații web

Cursurile de STEAM sunt prezentate copiilor sub forma unor povești și provocări în care fac cunoștință cu roboți, află lucruri despre lumea înconjurătoare (cum creăm mașinării, la ce ne ajută, cum putem face lumea un loc mai bun folosindu-ne de tehnologie), construiesc invenții sau își dezvoltă abilități de gândire logică și structură, învățând să programeze vizual.

Pentru participarea copiilor sătmareni la oricare dintre cursurile mentionate mai sus, programările se pot face la numărul de telefon 0752190663 şi la adresa de e-mail hello@smartacademyhub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.