Campanie IPJ Satu Mare premiată la nivel național

Campania ,,Violenţa invizibilă – cauze, consecinţe, soluţii la violenţele asupra femeilor” inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a fost premiată la Gala Tineretului din România, cel mai important eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, cu scopul de a promova proiectele de tineret realizate de organizații nonguvernamentale, instituții publice sau grupuri informale.

Proiectul propus de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a obținut locul 1 la secțiunea ,,Învățare nonformală”, fiind cea mai mare surpriză a Galei Tineretului desfășurată la data de 26 octombrie a.c., la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

În acest an au fost depuse 123 de proiecte, dintre care 21 au ajuns în finală, la 7 categorii diferite de concurs. În ultimele 3 ediții ale Galei Tineretului din România niciun proiect al unei instituții publice nu a ajuns în finala acestei competiții.

Despre campanie

Campania a pornit de la necesitatea de a informa anumite grupuri ţintă și publicul larg asupra principalelor forme de abuz cu care se confruntă fetele și femeile și de a promova o atitudine de toleranţă, non-violenţă și respect în relaţiile dintre femei și bărbaţi.

Modelele disfuncționale preluate din propriile familii sau din societate ajung să fie copiate și transpuse în relațiile de cuplu și acesta este un adevărat pericol pentru tineri. Identificarea formelor de abuz, cunoașterea caracterului lor penal și apelul la instituțiile statului, în caz de nevoie, dar și la serviciile conexe, cum este GR.AB.- grupul de suport pentru femeile abuzate (inițiat de I.P.J. Satu Mare și susținut cu sprijinul unor specialiști din comunitate), sunt principalele beneficii pentru tinerii implicați în proiect.

Peste 1 400 de tineri au participat la întâlniri în cele 6 luni de derulare a campaniei. Publicul țintă au fost elevii din 10 licee sătmărene precum și tineri din grupurile vulnerabile: din centrele de plasament, casele de tip familial și casele de tip rezidențial pentru tineri în dificultate din județ.

Campania s-a derulat în perioada noiembrie 2018 – mai 2019 și a beneficiat de sprijinul a 10 instituții publice și parteneri privați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.