Contrabandă cu căruța

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, într-un atelaj hipo condus de doi cetățeni români, precum si la frontiera verde, aproximativ 21.200 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 25 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.
Astfel, în jurul orei 8.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cidreag, jud. Satu Mare, un atelaj hipo care se deplasa de la linia de frontieră, către interiorul țării.
Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea atelajului hipo, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.
La scurt timp atelajul hipo a fost oprit, în acesta aflându-se mai multe colete cu țigări.
Cele două persoane, ambele cetăţeni români domiciliați pe raza județului Satu Mare, au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 11.350 de pachete cu țigări, în valoare totală de 132.800 lei.
În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.