Elev de 15 a căzut de la etajul 2 al școlii. Cum s-a produs incidentul?

Un elev de 15 ani ce învața la Școala Gimnazială din localitatea Odoreu, a căzut de la etajul al doilea, in cursul dimineții de azi, 25 Octombrie, în timp ce se juca pe balustradă. Din neatenție, acesta a căzut in gol, fiind apoi transportat de urgență la UPU Satu Mare.

Ulterior, băiatul, având multiple traumatisme, s-a decis transferarea acestuia la Cluj Napoca cu un elicopter Smurd.

Iată ce spun reprezentații Inspectoratului Județean Școlar, printr-un comunicat de presă. Redăm în continuare comunicatul:

În cursul zilei de 25 octombrie 2019, un elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Odoreu a căzut de pe balustrada scărilor din școală, în pauza de la ora 9. Profesorul de servici a chemat imediat ambulanța și elevul a fost transportat la UPU Satu Mare. După incident, elevul era conștient și foarte agitat. Directorul școlii a anunțat despre producerea accidentului poliția din localitate, primăria și inspectoratul școlar județean.

Elevul, cunoscut cu grave probleme de comportament în școală și în afara ei, era cuprins într-un program de consiliere la cabinetul școlar. A fost elevul școlii în clasele I-V, după care a frecventat clasele VI-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare. Declarat repetent în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv, s-a înscris din septembrie, pentru a repeta clasa, la Școala Gimnazială Odoreu. 

Poliția realizează o anchetă despre cele întâmplate. Împreună cu personalul din școală s-a constatat faptul că elevul a intrat în incinta școlii la ora 8.48, pe la poarta destinată profesorilor, s-a dus în clasă, deși era sfârșitul orei, după care a ieșit imediat în pauză. Conform imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, la 8.52 s-a așezat pe balustrada scărilor și a căzut. 

Directorul școlii este în permanentă legătură cu asistentul maternal, la care elevul este în plasament, pentru a afla date despre situația medicală a elevului. 

Inspectorul școlar general a dispus realizarea unei anchete pentru cercetarea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.