SURPRIZĂ! Satu Mare pe locul 5 în topul județelor în ceea ce privește agricultura

Cifra de afaceri a companiilor locale care activează în sectorul agriculturii va crește cu aproape jumătate de miliard de euro în 2019, plasând agricultura printre sectoarele strategice ale economiei românești, conform estimărilor specialiștilor KeysFin.

Potrivit datelor KeysFin, în 2018, lider în topul județelor cu cea mai mare cifră de afaceri din domeniul agriculturii a fost București (9% din total). Companiile înregistrate în capitală au însumat 3,9 miliarde lei, urmate de Timiș (7,2%), Călărași (5,3%), Constanța (5%) și Satu Mare (4,4%). Cele cinci județe au generat împreună o cifra de afaceri de 13,3 miliarde lei, reprezentând 30,9% din cifra de afaceri locală a companiilor din sectorul agricol, în 2018.

Deși agricultura tradițională este încă preferată metodelor moderne, România se aliniază directivelor europene și implementează de ani buni măsuri care încep să schimbe fața agriculturii autohtone și care o fac să rămână un contributor constant și performant la nivel european.
La baza acestor schimbări au stat o serie de măsuri realizate prin intermediul programului PNDR 2014-2020, care a avut la bază acordarea de fonduri nerambursabile agricultorilor români în vederea modernizării și extinderii exploatațiilor agricole, dar și sprijinirea instalării tinerilor fermieri, mărirea suprafeţelor irigate sau implementarea unor măsuri de protecţie antigrindină, contribuind astfel la creșterile raportate în domeniul agricol, în ciuda unor fenomene mai mult sau mai puțin predictibile.

citeste articolul complet pe cotidianul.ro

Un Comentariu la "SURPRIZĂ! Satu Mare pe locul 5 în topul județelor în ceea ce privește agricultura"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.