Concert aniversar – Ana Holdiș Pop 40 de ani de cântec

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația „Prietenii Școlii din Lucăceni”, Hora Tv, iTV și Informația Zilei organizează, duminică 3 noiembrie 2019, de la ora 16:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare Concertul Aniversar Ana Holdiș Pop – 40 de ani de cântec.
În program: Ana Holdiș Pop, Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Mureşan, Petrică Mureşan, Mariana Stănescu, Vasile Coca, Anghelina Timiş Lung, Andrei şi Ştefan Petreuş, Hermina Marc Iluţi, Rafila Bărbos, Radu Ciordaş, Maria Petca Poptean, Mihai Papariga, Maria Tripon, Florin Borobei, Aniela Tegzeş, Vlad Jurchiş, Laura Bakk, Georgiana Marina , Ansamblul folcloric al Judeţului „Doruri sătmărene”, Ansamblul folcloric „Tradiţii maramureşene”, Ansamblul folcloric ”Ceatăra”din Carei. Acompaniază orchestra „Rapsodia bihoreană” – dirijor profesor Liviu Buțiu.
În cadrul evenimentului se va lansa cartea „Ana Holdiș Pop – o viață de cânt și dor” – volum coordonat de Ioana Vladimirescu și CD ul „Cânt la lume că mi-i dragă”
Ana Holdiș Pop este – de atâtea decenii – un nume de referință pentru melosul nostru popular. A cules cu răbdare și pasiune cântece străvechi și le-a dat o nouă strălucire, picurată prin vocea ei solară și dulce precum mierea cerului și luminos precum aurul pământului. Cântece duioase, așa cum este și sufletul ei.
Pentru că ea nu cântă din vârful buzelor, ci din adâncul inimii ei frumoase și generoase. Trăiește frumos și cântecul ei, este plin de căldură și emoție pură. Ana știe prea bine că prin cânt, omul se eliberează și se tămăduiește, că poate atinge semețele piscuri ale trăirii esențiale. Dincolo de clișee și convenții, de fraze stupide și oarbe, iată că există o dimensiune umană de care doar norocoșii sorții pot avea parte. Bucuria de a cânta și bucuria de a o asculta se împletesc într-o dimpreună trăire, cu aroma eternității condensate în melodiile ei minunate…
Intrarea se va face pe bază de invitații. Informații suplimentare la sediul C.J.C.P.C.T. Satu Mare (persoană de contact – Marian Sima – 0361.407.511), la sediul Informația Zilei (persoană de contact Ioana Vladimirescu – 0744.890.164) sau Ana Holdiș Pop – 0744.798.992.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.