75 de ani de la eliberarea orașelor Carei și Satu Mare

Direcția de Cultură Carei și Muzeul Județean Satu Mare, au organizat al Castelul Karolyi din Carei, marți, 22 octombrie 2019, de la ora 12, un simpozion dedicat împlinirii a 75 de ani de la eliberarea orașelor Carei și Satu Mare.

În cadrul manifestării, la care au luat parte 120 elevi de la Liceul Teoretic și Școala Vasile Lucaciu din Carei, și reprezentanți ai unor asociații cultural-patriotice din oraș, au luat cuvântul trei istorici importanți din județul Satu Mare: dr. Paula Virag, dr. Viorel Câmpean și prof. univ. dr. Claudiu Porumbăcean, precum și Daniela Ciută din partea Asociațiunii Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei și col.(r) Ioan Grosu din partea Asociației Unirea 2009 Carei și Asociației Naționale a cadrelor militare în rezervă și retragere a MAI filiala Carei-subfiliala Carei, parteneri în organizarea simpozionului.

Evenimentul, moderat de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, a adus în atenția publicului aspecte cunoscute și mai puțin cunoscute despre bombardamentele din Carei și Satu Mare, despre vitejia ostașilor români și despre importanța zilei de 25 octombrie atât pentru istoria țării, cât și pentru muncipiul Carei.

Tot cu acazia Zilei Armatei, joi, 24.10.2019, ora 12.00, Biblioteca Municipală Carei și Liceul Tehnologic „IuliuManiu” Carei, organizează un eveniment sub genericul „Ziua Armatei Române prin ochii adolescenților”. În cadrul manifestării vor fi prezentate planșe cu imagini și eseuri cu tematica propusă, respectiv vizionarea filmului documentar „Carei – ultima brazdă de pământ românesc eliberată”. Coordonatoarele evenimentului sunt prof. Blideran Rodica și bil. Vidican Daniela. Evenimentul va avea loc la sala Biblionet a Bibliotecii Municipale Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.