Trei srilankezi opriți din drumul spre fericire

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au reținut trei cetățeni din Sri Lanka, doi bărbați și o femeie, care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. 

Cei trei cetățeni sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Azi dimineață, poliţiştii de frontieră  din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Berveni, jud. Satu Mare, au declanșat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.35, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Oar, jud. Satu Mare, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera de stat cu Ungaria.

Deoarece persoanele în cauză nu-şi justificau prezența în zonă, echipajul poliţiei de frontieră a procedat la legitimarea acestora.

Cei în cauză au fost duşi la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor, constatându-se astfel că este vorba de trei cetăţeni din Sri Lanka, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 29 şi 40 de ani, care au intrat legal în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cei trei cetăţeni din Sri Lanka sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat,iar conform procedurilor legale, au fost predați în cursul zilei de astăzi reprezentanţilor Biroului pentru Imigrări al judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.