Teatrul de Nord, la Festivalul Național de Teatru din București

Cele două trupe ale Teatrului de Nord Satu Mare vor fi prezente, în data de 19 octombrie 2019, la cel mai prestigios festival de teatru național.
În programul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru organizat de UNITER, Trupa Mihai Raicu participă cu tragicomedia „Janna”, spectacol programat de ora 18.00 la Teatrul Odeon – Sala Majestic, iar Trupa Harag György cu spectacolul „Nu regret nimic”, de la ora 19.00, în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.
Trupa Mihai Raicu revine în programul FNT, după o pauză de câțiva ani, cu spectacolul „Janna” de Iaroslava Pulinovici, traducerea Raluca Rădulescu, în regia lui Dumitru Acriș. Distribuția: Adriana Vaida, Vlad Mureșan, Crina Andriucă, Radu Botar, Anca Similar, Dorina Nemeș, Cătălin Mareș, Sorin Oros, Ioana Cheregi, Andrei Stan, Ciprian Vultur, Lucia Maria Racșan, Roxana Fânață, Maya Katerina Pop și Yvette Princz. Piesa este o tragicomedie despre o femeie de succes din zilele noastre care e obișnuită să aibă sub control propria viață, dar și viața tuturor din jur.
Participarea la Festivalul Național de Teatru din București este un moment foarte important în istoria Trupei Harag György, aceasta fiind prima invitație la cel mai important eveniment din viața teatrală națională, de după revoluție. Drama confruntării cu trecutul a lui Szekely Csaba, în regia lui Lendvai Zoltan, îi are în distribuție pe actorii Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor Zsolt și Keresztes Ágnes.
Ambele trupe sosesc la FNT după participarea la alte festivaluri importante din țară, Trupa Mihai Raicu onorând invitația festivalului Fest(in) pe Bulevard din București cu spectacolul „Prințesa de cartier” în regia lui Nikita Betehtin, programat în data de 18 octombrie, iar Trupa Harag György ajunge la București de la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale organizat la Gheorgheni.

A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie 2019, director: Marina Constantinescu. Motto-ul acestei ediții: Teatrul, clipa magică a istoriei. Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti. Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Partener: Institutul Cultural Român. Sponsori: HelpNet, MOL România, DEDEMAN, Domeniile Blaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.