Aparatură în valoare de 100.000 de euro donată de Vasile Lucuț Spitalului Județean

Patronul firmei “Unicarm”, Vasile Lucuț, a donat secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean Satu Mare aparatură medicală în valoare de 100.000 de euro. 

Aparatura constă intr- un aparat Echo Doppler, folosit pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului sanguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale; un Electromiograf, folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic și un Electroencefalograf E.E.G. folosit la monitorizarea activității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin, etc.

„Voiam să fac ce am făcut, din suflet toate, dar, din păcate, am simțit-o pe pielea mea. Am trecut printr-o situație, am ajuns aici și am văzut ce condiții sunt. Eu nu credeam că acum, în 2019, mai sunt condițiile respective în spitale. Văzându-mă, că m-au dus de acolo aici, de aici nu știu unde la RMN, și așa mai departe. Este o echipă extraordinar de bună, de medici tineri, și am văzut că nu au cu ce să facă o diagnosticare adevărată”, a spus Vasile Lucuț.

După donația făcută de Vasile Lucuț reprezentații spitalului au declarat că avem aparatură medicală de centru universitar și că nu va mai fi nevoie ca paciențiimeargă la alte spitale pentru diagnostic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.