Invitație: Adolescența și riscul comportamentelor dependente

Miercuri, 23 octombrie a.c. de la ora 19.00 la Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu” va avea loc conferința publică ”Adolescența și riscul comportamentelor dependente” cu Diana Stănculeanu, psihoterapeut specializat în terapii cognitiv-comportamentale și consultant în sănătatea și educația copiilor. Prezintă dr. Anamaria Szatmari.

Prețul unui bilet este de 25 de lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu”, etajul 2, biroul 3, zilnic între orele 11.00 – 16.00. Pentru detalii vă rugăm să sunați la telefon 0261768608 sau 0740597439. Bonus: pentru adolescenții care vin împreună cu părinții intrarea este gratuită! 🙂

De ce o conferință publică cu tema ”Adolescența și riscul comportamentelor dependente”? Pentru că este o temă de mare actualitate și de mare interes atât pentru părinți cu copii mici sau mai mari, pentru bunici cât și pentru dascăli și profesioniștii din domeniu! Iată ce spune psihoterapeutul Diana Stănculeanu:

”Probabil că, dacă am face un top al temelor care tulbură somnul unui părinte de adolescent, am găsi în vârf, consumul problematic de substanțe de risc, în strânsă competiție cu abandonul școlar, sarcina timpurie sau comportamentul infracțional. Adolescența este în mod frecvent asociată de către părinți cu acea etapă din viața copilului lor în care riscurile pândesc la orice pas, influențele complicate din partea găștii de prieteni cresc iar reticența adolescenților la a comunica și colabora cu adulții, atinge un prag superior. Asistăm adesea la o deteriorare a relațiilor între adolescenți și părinții acestora, justificată prin concurența intensă între obiectivele de dezvoltare ale copiilor, pe de o parte – autonomie, explorare, inovație, intimitate și definirea identității de sine, și nevoile și așteptările părinților, pe de altă parte – control, supraveghere, normare, responsabilitate, respect și siguranță. Pe acest fond vulnerabil, alunecarea adolescenților către comportamente de risc se poate produce cu destul de multă ușurință.

În cadrul conferinței publice <Adolescența și riscul comportamentelor dependente> vă invit să descoperim împreună ce putem face ca părinți, educatori sau profesioniști în sănătate mintală, pentru a înțelege mai bine adolescenții și a-i ghida sănătos, respectându-le nevoile de dezvoltare și prevenind consolidarea unor alegeri de risc pentru echilibrul lor emoțional.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.