Poveste de viață impresionantă a unui tânăr sătmărean în scaun cu rotile

Un tânăr din Satu Mare ne dă tuturor celor care ne plângem de tot felul de lipsuri o lecție de viață prin atitudinea lui față de școală. Vasile Bodan are doar 20 de ani și este student anul I la Facultatea de Inginerie Electrică a Politehnicii din Cluj Napoca. El este cazat într-o cameră de cămin și ajunge în fiecare zi la facultate ajutat de mama sa. Își dorește de mic să ajungă inginer și este sigur că va reuși să își împlinească acest vis.

„Am ajuns la UTCN deoarece doresc să urmez o facultate, să îmi continui studiile, să fiu cineva în viaţă. Ingineria îţi deschide drumul în viaţă şi vreau să devin inginer, pentru că meseriile sunt bine plătite. La Cluj, la facultate, este altă lume faţă de liceu, liceul este nimic pe lângă facultate. M-am obişnuit la cursuri, colegii sunt ok. Fac tot posibilul să învăţ bine, de asta am venit, asta am ales. Condiţiile din cămin sunt bune, pot intra cu căruciorul cu rotile până în cameră, sunt rampe amenajate”, a declarat Vasile pentru MEDIAFAX.

„Cel mai mult la cursuri îmi place la Bazele electrotehnicii, iar Mecanica mi se pare grea”, a recunoscut „bobocul”. Vasile Bodan spune că, după absolvire, dacă situaţia economică din Satu Mare se va îmbunăţi, se va întoarce în oraş, dar dacă nu vor fi locuri de muncă va încerca să rămână la Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.