ȘOCANT! Un copil bolnav de ADHD și prea inteligent nu e primit în nicio școală din Satu Mare

Anul școlar a început în data de 9 septembrie, dar o femeie din municipiul Satu Mare se confruntă și azi cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament și a nivelului prea ridicat de inteligență al acestuia. Cazul a fost expus azi, în cadrul audiențelor oferite – ca în fiecare zi de marți – de prefectul de Satu Mare Darius Filip.

Concret, copilul diagnosticat cu ADHD şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare.

Şi în acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu.

În România, peste 8.000 de copii sunt diagnosticaţi, oficial, cu o tulburare mintală care îi condamnă la discriminare. ADHD – sau Sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie – se manifestă prin agitaţie extremă sau lipsă de atenţie accentuată. Acestea sunt o parte dintre simptomele care pot afecta viaţa copiilor cu ADHD, dacă nu sunt tratate prin terapie comportamentală, dar şi multă răbdare şi înţelegere. În România însă, copiii cu ADHD sunt marginalizaţi sau chiar excluşi din şcoli, din lipsa de pregătire a multor cadre didactice. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.