O mamă lăsată de izbeliște de fiul ei, ajutată de prefect

Cazuri complexe au intrat în atenţia prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip, în urma audienţelor susţinute azi, 8 octombrie 2019, la sediul instituţiei.

O persoană din localitatea Dumbrava, oraşul Livada a reclamat situaţia de fond funciar cu care se confruntă, explicând că vecinul de casă i-a intrat pe teren, fără a respecta mejda. În acest caz, petenta a fost îndrumată să aducă toate actele pe care le are pentru a vedea ce demersuri instituţionale pot fi făcute pentru a fi ajutată.

O altă persoană, de loc din Ploieşti și mutată în judeţul Satu Mare, în comuna Lazuri se confruntă cu o problemă mai mult decât neplăcută. Locuieşte într-un imobil aflat în stare deplorabilă, fără încălzire, doarme pe jos, asta în condiţiile în care fiul său mijlociu este proprietarul imobilului. Având în vedere că dânsa nu este proprietar al imobilului (deţine doar drept de uzufruct), reprezentanţii Primăriei comunei Lazuri nu pot interveni pentru reparaţii urgente sau cu alte intervenţii la imobil. Având în vedere că femeia nu are niciun venit, prefectul Darius Filip a dispus verificări suplimentare în acest caz şi analizarea situaţiei legale pentru ca aceasta să poată beneficia de ajutor de la stat. În ceea ce priveşte situaţia imobilului, prefectul i-a sugerat persoanei să încerce să mai poarte discuţii cu fiul său pentru a ajunge la o înţelegere legală privind dreptul de proprietate asupra imobilului.

Un alt cetăţean s-a prezentat reprezentantului Guvernului în teritoriu cu solicitarea de a primi ajutor social de la Primăria comunei Culciu, în momentul de faţă acest ajutor nefiindu-i acordat din cauza lipsei unor documente.

Prefectul a luat legătura cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, iar persoana în cauză a fost îndrumată să depună la dosar documente edificatoare.

IMPORTANT

Prefectul Darius Filip acordă audiențe în fiecare zi de marţi între orele 10.00-12.00, la sediul Instituției Prefectului. Înscrierea pentru audiențe se face până luni (pentru audiențe la prefect), respectiv până miercuri (pentru audiențe la subprefect) între orele 08.00-16.30 la Compartimentul Relații cu publicul/Registratură – dl. Găzdac Florian – tel. 0261 713 120.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.