Se fac investiții pentru prevenirea de viitoare inundații pe râuri din județul Satu Mare (galerie foto)

Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa realizează în regim de urgenţă lucrări pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Cluj.

Ioana Diaconescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) și Victor Sandu, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) au inspectat o parte din aceste obiective de investiții, realizate din fonduri  provenite de la bugetul de stat, prin Hotărârea nr. 441/2019.

Printre lucrările inspectate în data de 30 septembrie 2019, în județul Satu Mare se numără:

– subtraversare prin dig mal stâng râul Tur (km 24 + 510/obiectiv: dig mal stâng râul Tur), judeţul Satu Mare, investiție în valoare de 119.000 lei cu TVA;

– refacere subtraversare şi dig mal stâng pe râul Tur în zona localităţii Adrian, judeţul Satu Mare, investiție în valoare de 250.000 lei cu TVA;

– amenajare a râului Crasna, investiție în valoare de 1.2 milioane lei cu TVA.

Apreciez faptul că lucrările aflate în execuție se încadrează în termenele prestabilite și că, în unele locuri, constructorii își desfășoară activitatea chiar și în timpul nopții. Reiterez, principalul obiectiv al ANAR este acela de a pune în siguranță cetățenii, bunurile acestora, obiectivele social–economice și infrastructura, astfel încât să limităm cât mai mult efectele unor posibile inundații viitoare. În actualul context al schimbărilor climatice, specialiștii ANAR monitorizează în permanență atât nivelul cursurilor de apă, cât și zonele în care, în urma unor ploi cu debite istorice, ar putea apărea probleme, a afirmat  directorul general al ANAR, Victor Sandu”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.