Cât de legală este proveniența lemnelor de foc? Controalele autorităților au dus la confiscări de material lemnos

Sezonul rece își face simțiți colții, unii dintre cei care folosesc lemne pentru încălzire își fac aprovizionarea pe ultima sută de metri. Foarte puțini, însă, se întreabă dacă proveniența cantităților  de lemne achiziționate este perfect legală, chiar și controalele autorităților în acest domeniu fiind destul de rare.

Un astfel de control a avut loc, totuși, recent. În perioada 2 – 4 octombrie a.c,  polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică în cooperare cu cei din cadrul polițiilor orășeneși Tășnad și Livada și din cadrul Secțiilor de Poliție Rurale Satu Mare și Valea Vinului, precum și lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Județene Satu Mare au efectuat controale cu privire la legalitatea exploatărilor forestiere de la ocoalele silvice de stat și private de pe raza județului Satu Mare precum și cu privire la transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase. Cu această ocazie au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în  valoare totală de 31 000 de lei, conform Legii nr. 171/2010, și s-au confiscat aproximativ  26 mc de material lemnos.

Un Comentariu la "Cât de legală este proveniența lemnelor de foc? Controalele autorităților au dus la confiscări de material lemnos"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.