Ministrul Apărării, Gabriel Leș, îi pune la plată pe americani pentru nelivrarea a zeci de mașini de luptă

Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, îî pune pe americani să plătească penalizări de aproximativ 8 milioane de euro pentru nerespectarea flagrantă a unui contract de furnizare de transportoare blindate performante armatei române.

Ministerul Apărării Naționale a trimis producătorului General Dynamics o factură de aproximativ 8 milioane de euro. Banii reprezintă penalitățile pentru că armata nu a primit nici acum primele 36 de Piranha V.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a refuzat să accepte preluarea mașinilor de luptă trimise de americani pentru că aparatura pentru comunicații este depășită și nu respectă prevederile contractului. Factura pentru transportoarele blindate nelivrate la timp a fost, astfel,  trimisă producătorului General Dynamics, firmă care ar fi trebuit să predea primele mașini de luptă încă din luna ianuarie. Întârzierile de aproape 10 luni vin în condițiile în care România a plătit în avans aproape 300 de milioane de euro.

În 2018, Ministerul Apărării Naționale a semnat un contract pentru 227 de transportoare, în valoare de 895 de milioane de euro, din care a plătit în avans 30% .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.