FOTO. La nici 2 ani de când a fost pus, betonul T. din centrul Sătmarului e “măcelărit”. Muncitorii au fugit la vederea presei

În Centrul Nou al municipiului Satu Mare, chiar lângă agenția “Tarom”, așternutul de dale de beton T. – aranjat acolo în urmă cu aproximativ 2 ani conform unuia din multele proiecte de “modernizare”  despre care primarul Kereskenyi Gabor trombonește non-stop – necesită, se pare, lucrări urgente de reparare. Cu începere de la ora 15,30 (aproximativ), s-a spart de-a curmezișul, iar prețioasele lingouri de beton Tarr potențial înlocuitoare ale celor ajunse la venerabila vârstă de doi ani au fost stivuite strategic. În mod straniu, însă, la apariția reporterului Sătmăreanul.net, muncitorii au abandonat totul și au plecat rapid cu duba companiei private mult-îndrăgite de primarul Sătmarului.

Primul semnal în privința ciudățeniei lucrării din Centrul Nou a fost tras de sătmăreanul Alexandru Cosma pe Facebook: “Opriți măcelul!”

“Opriți măcelul!!!
Chiar acum se sparge pavajul nou de lângă agenția Tarom.
Nici 2 ani și deja se sparge…
Oricum ăla era urât, de proastă calitate și mai degrabă burete.Să nu mai zic că nici nu trebuia pus altul nou.
Minuni peste minuni și incredibilele minuni ale minunii…”

Reporterul Sătmăreanul.net a intenționat să-i întrebe pe muncitori de ce era nevoie de această înlocuire a pavajului din elemente de beton. Dar, imediat după ce a fost reperat făcând primele fotografii, muncitorii și-au încărcat allegrissimo calabalâcul, au urcat în mașina de serviciu ( având un număr de înmatriculare cu TRR) și duși au fost. Și-au lăsat “opera” în urmă.

Singura problemă a acestei reparații inopinate este că va fi plătită din bani publici, la fel cum tot din bani publici a fost plătită toată “betonizarea” acestei zone centrale a municipiului Satu Mare (în baza unui contract care, printre altele, prevedea execuții de calitate și în mod cert nu era nimic stipulat referitor la faptul ca, după nici doi ani, să se facă un retuș – azi aici, mâine mai încolo, poimâine…).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.