Viceprimarul Adrian Albu, încolțit din toate părțile. După PSD și colegi din PNL, și ALDE îi cer demisia

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a nimerit pe un teren minat, cu minele plasate aiuristic de colega de partid, fosta viceprimar Doina Feher, și amorsate de toți adversarii săi (nu puțini). După ce Doina Feher a fost prinsă de presa sătmăreană online – nu tipărită! – cu fiul în sacul cu lista locuințelor ANL, ea a fost forțată să-și dea demisia. Pentru că nu dădea deloc bine la imaginea PNL Satu Mare scandalul pe care ea l-a iscat cu mânuța ei. Și cum nu a vrut să dea față cu ziariștii, documentul cu demisia ei a fost arătat ziariștilor sătmăreni de viceprimarul Adrian Albu.

În explicarea demisiei colegei de partid și de Primărie, viceprimarul Adrian Albu s-a deculpabilizat – a declarat că nu știa nimic despre faptul că fiul Doinei Feher era pe lista ANL, că nimeni din Primărie nu i-a spus nimic, că a inițiat proiectul în Consiliul local fără să aibă toate datele problemei.

În urma scandalului, PSD Satu Mare ceruse demisiile celor doi viceprimari: Doina Feher (pentru faptă) și Adrian Albu (pentru complicitate). Până acum, doar Doina Feher a demisionat. Iar lui Adrian Albu îi mai cer demisia – inclusiv din funcția de președinte al organizației județene PNL! – grupări tot mai numeroase formate chiar din colegii de partid a căror portavoce este consilierul județean Adrian Cozma.

În plus, azi, într-o conferință de presă, liderul organizației municipale a ALDE Satu Mare, Adrian Ștef, a solicitat public, la rândul lui, demisia lui Adrian Albu din funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare.

,,Dl. Albu trebuia să ştie. Mă gândesc că trebuia să fi avut o discuţie cu doamna Feher de ce să iniţieze el şi nu doamna Feher acel proiect de hotărâre. Delegarea de atribuţii vine de sus sus. Sigur că, pe orizontală, ei comunică, colaborează cei doi viceprimari, sigur că aparatul Consiliului local, aparatul din Primărie este în subordinea celor trei. Mă gândesc că, pe acest fir al logicii, dl. Albu precis trebuia să ştie ceva din moment ce a acceptat să iniţieze acel proiect de hotărâre. Eu prezint acum lucrurile din punct de vedere administrativ. Din punct de vedere politic vorbind, dl. Albu trebuie să demisioneze – pentru că știa”, a declarat Adrian Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.