Un contrabandist cu peste 10.000 de pachete de țigări a vrut s-o pornească spre Satu Mare

Un ucrainean care intenționa să pornească spre Satu Mare – pe DN 19 – cu o dubă ticsită cu țigări de contrabandă a fost interceptat de polițiștii de frontieră, dar nici prin gând nu i-a trecut să oprească. Abia după ce polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea lui s-a reușit blocarea și capturarea lui.

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 10.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar un tânăr cetăţean ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ieri, 01 octombrie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, lucrătorii noștri au acționat în zona de competență pentru reținerea unui autovehicul despre care aveau date că transportă țigări provenite din contrabandă și care se deplasa de la frontiera de stat spre DN 19.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, autoturismul marca Ford Tranzit a fost urmărit, iar după aproximativ 10 km, pe raza localității de frontieră Remeți, șoferul a oprit mașina, a ieșit din autoturism si a încercat să fugă spre frontiera de stat.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul ucrainean H. Y., în vârstă de 20 de ani, iar în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cetățeanul ucrainean la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din vehicul și s-a constatat că acestea conțin 10.500 de pachete cu țigări, în valoare de 122.850 lei, iar autoturismul marca Ford Tranzit în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și sunt desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.