Percheziții la filialele sătmărene ale unei firme de jocuri de noroc și pariuri sportive. Ce dovezi au căutat polițiștii

Punctele de lucru din județul Satu Mare ale unei firme de pariuri sportive și jocuri de noroc au fost vizitate de polițiști. Nu pentru a paria pe victoria vreunei echipe favorite și nici pentru a juca la “păcănele”, ci pentru a verifica “la sânge” legalitatea funcţionării acestora.

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române a anunțat că, în a doua jumătate a acestei săptămâni, au descins la 59 de adrese din municipiul București și 36 de județe, printre care și Satu Mare, la sediul social și punctele de lucru ale unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate jocuri de noroc şi pariuri.

Perchezițiile au avut loc în Bucureşti și în județele Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Conform unui comunicat de presă, oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate „Activități de jocuri de noroc și de pariuri” ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor.

În cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor bănuite, care au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.