IPJ Satu Mare și Poliția de frontieră își arogă, fiecare separat, o captură. Careva se împăunează cu succesul celuilalt

Un sătmărean condamnat definitiv la 1 an de închisoare pentru lovire a fost prins și dus la penitenciar. Asta este informație sigură. Dar nu e deloc sigur CINE l-a prins, de fapt. IPJ Satu Mare se laudă, într-un comunicat de presă, că polițiștii de investigații criminale și cei de la Acțiuni Speciale ar fi făcut captura. De cealaltă parte, polițiștii de frontieră anunță – tot printr-un comunicat de presă – că ei sunt cei care l-au găbjit pe cetățeanul condamnat chiar la Petea. Este clar că unul dintre aceste comunicate este simplă împăunare cu această captură făcută efectiv de altcineva.

Drept dovadă, începem cu publicarea integrală a comunicatului de presă al Poliției de frontieră:

“Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea au identificat și predat autorităților competente un cetățean român în vârstă de 32 de ani, care era căutat de autoritățile române pentru săvârşirea infracțiunii de lovire.

Noaptea trecută, în Punctul de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român V.G, în vârstă de 32 de ani, din județul Satu Mare.

La verificări, colegii noștri au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din România. Pe numele acestuia, Judecătoria Satu Mare a emis, în 23 iulie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Astfel, bărbatul are de ispășit o pedeapsă privativă de libertate de un an cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire.

Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj operativ al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”

IPJ Satu Mare: ba noi am fost ăia!

Fix pe aceeași temă, comunicatul de presă de astăzi al IPJ Satu Mare zice că angajații lor sunt cei care l-au “depistat” și înhățat – e drept că nu precizează deloc unde și cum, dar nu e deloc prima dată când există astfel de lipsuri informative elementare în ceea ce comunică Poliția Satu Mare – pe cetățeanul condamnat definitiv și, la momentul respectiv, încă neîncarcerat:

“Polițiștii de investigații criminale cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale au depistat un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Satu Mare, pe numele căruia Judecătoria  Satu Mare a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost condamnat la 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Susnumitul (deși NU i s-a scris numele, nici măcar inițialele! – n.red.) a fost depus în Penitenciarul Satu Mare de către polițiști”.

P.S. Este foarte bine că cetățeanul condamnat definitiv a fost prins (indiferent de care dintre structurile polițienești menționate în articol). Doar împăunarea nu este tocmai corectă…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.