Polițiștii au mers “la pont” după un hoț ce a spart, tot “la pont”, o serie de locuințe

Activităţile de documentare şi investigare efectuate de polițiștii sătmăreni sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au dus la  identificarea unui  careian  bănuit de comiterea a 4 fapte de furt calificat și a uneia de  tentativă la furt calificat, din locuințe situate  pe raza municipiului Carei.

 Astfel, ieri 25 septembrie a.c.  polițiștii Biroului de investigații criminale Carei, cu sprijnul polițiștilor din cadrul Secțiilor Rurale Carei și Petrești și ai Serviciului de Acțiuni Speciale, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei au efectuat o percheziție domiciliară la un bărbat de 45 de ani, din Carei. S-au dus direct la el după ce, ca urmare a muncii informative efectuate anterior, primiseră un “pont” de la o sursă confidențială.

Cu această ocazie au fost ridicate mai multe bunuri provenite din furturi comise în perioada august-septembrie 2019, în paguba a 5 persoane vătămate, reuşindu-se recuperarea a 80% din prejudiciul comis. Din primele date ale polițiștilor ar rezulta că suspectul nu își alegea casele la întâmplare pentru câte-o viitoare spargere, ci în urma unor “ponturi” aflate din discuții cu membri ai anturajului său, aflând astfel informații fie despre existența unor bunuri de valoare, fie despre programul celor care locuiau în unele case.

Față de cel în cauză s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei pentru luarea măsurilor legale.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.