Cum arată bucătăria Spitalului Județean și ce zic pacienții despre mâncarea de acolo? (galerie foto)

„Din iulie anul trecut, bucătăria care pregătește mâncarea tuturor pacienților e în regie proprie”, a afirmat managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc. Anterior, timp de aproximativ 13 ani, hrana era asigurată de o firmă privată (care a mai și pus tot felul de “bețe în roate” inițiativei de creare a acestei bucătării proprii).

În anul care a trecut de la înființarea bucătăriei, s-au făcut investiții de aproximativ 400.000 de lei pentru dotarea și utilarea ei la înaltele și foarte strictele standarde necesare. Pe de altă parte, de când are această bucătărie, instituția spitalicească a făcut o economie de 900.000 lei, în condițiile în care aici sunt gătite aproximativ 650-750 de mese pe zi pentru bolnavi.

În bucătărie lucrează peste 35 de angajați, de la muncitori necalificați până la bucătari.Echipa care lucrează în bucătărie respectă reguli și rigori mari, transmite conducerea spitalului.

În general, pacienții sunt foarte mulțumiți de calitatea hranei pe care o primesc (cel puțin așa au afirmat majoritatea celor cu care ziariștii au putut sta de vorbă, la secția de Cardiologie).

Au existat, însă, și pacienți care au adresat unele critici legate de mâncarea de la secția de Cardiologie a Spitalului Județean (nu neapărat legate de calitatea acesteia, ce-i drept). Unul dintre ei este Leon M. în vârstă de

De asemenea, în cadrul conferinței de presă de astăzi – susținută de managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, și de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba – s-a afirmat și că angajații Spitalului Județean Satu Mare ar putea avea cantină proprie.

Cei doi au afirmat că primele demersuri în acest sens vor începe anul viitor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.