Câți bani ar fi câștigat sătmăreanul Ovidiu Silaghi dacă ar fi ieșit europarlamentar? Suma exactă, dezvăluită de un alt demnitar

În presă sau pe Facebook s-au vehiculat o mulțime de variante referitoare la banii pe care-i câștigă un europarlamentar. Acum există informații concrete publicate chiar de un astfel de demnitar. Astfel, de exemplu, sătmărenii pot să afle cât ar fi câștigat lunar liderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, dacă ar fi fost ales în cadrul alegerilor europarlamentare din mai 2019.

În urmă cu trei zile, eurodeputata USR-PLUS Clotilde Armand a publicat pe blogul personal sumele primite de la Parlamentul European din iunie până acum.
Astfel, indemnizația netă este de 6.826 euro lunar, independent de prezență. Pentru fiecare zi de prezență la Bruxelles sau Strasbourg europarlamentarii mai primesc o diurnă forfetară de 320 euro, precizează Armand. De asemenea, europarlamentarii primesc separat o alocație de 4.500 euro lunar pentru activitatea birourilor parlamentare.

Asistenții unui europarlamentar sunt plătiți direct de Parlamentul European, în limita sumei brute de 25.000 euro lunar. Salariile sunt fixate de Parlament în baza unei grile salariale.

Potrivit datelor publicare, în total, Armand a primit din iunie până acum 39.031 de euro, din care 20.251 remunerație, 5.280 diurnă și 13.500 suma forfetară pentru biroul parlamentar.

sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.