FOTO-VIDEO. Greva de la TRANSURBAN, primarul Kereskenyi și sătmărenii așteptând în stații – în colimator la “Decodor” la Realitatea TV

Greva de ieri a șoferilor de la societatea de transport public TRANSURBAN Satu Mare și negocierile purtate de primarul Gabor Kereskenyi au ajuns, aseară, subiect de analiză națională în cadrul emisiunii “Decodor” realizată de Costi Rogozanu pe postul de televiziune Realitatea TV. Protestul angajaților de la TRANSURBAN a fost prezentat după alte subiecte de interes: scandaluri internaționale, ONU și criza climatică, impozitarea miliardarilor, viitoarea moțiune de cenzură, revolta silvicultorilor etc.

În cadrul acestei analize (pe care o redăm mai jos, integral, în format video), în emisiunea “Decodor” au fost utilizate imaginile obținute ieri, pe durata grevei șoferilor de autobuze și a negocierilor, de reporterul de la Sătmăreanul.net ( a cărui prezență nedorită i-a provocat primarului Gabor Kereskenyi, în prima fază, o criză de nervi, acesta amenințând cu suspendarea negocierilor dacă reporterul mai rămâne în zonă).

Iată câteva dintre observațiile făcute de realizatorul emisiunii “Decodor”, Costi Rogozanu, despre greva din transportul public sătmărean și efectele acesteia:

  • “Un protest spontan și la Satu Mare. la firma de transport public. Am văzut acolo niște imagini, oamenii s-au strâns, au negociat direct cu primarul, cu directorul societății. Au obținut ceva bani, dar am văzut mai mult promisiuni pe gură, de obicei astea trebuie semnate.”
  • “Am câteva observații. Tu, când nu te duci cu autobuzul, nu-i iei pe ăia mai amărâți ca tine. Tu, șofer de autobuz, nu-i iei și nu-i duci la muncă. Asta ar putea fi o problemă.”
  • “Au obținut – din vorbe, cum spuneam… A venit Kereskenyi, primarul de p-acolo, și a făcut o ofertă… Apropo, dacă aveți de cerut de la primari lucruri, acum cereți! Că, înainte de alegeri, devin dintr-o dată așa, mai receptivi – se duc, iată, la locul faptei…”
  • “Deși, în prima fază, înțeleg că (Kereskenyi – n.r.) nu prea adora presa, când au venit mai mulți ziariști a început să negocieze.”

Costi Rogozanu, unul dintre observatorii cei mai apreciați și urmăriți din România, și-a încheiat astfel analiza despre greva de ieri de la TRANSURBAN Satu Mare:

“400 de lei au obținut greviștii așa, în negocierile astea rapide, o să vedem ce vor obține și concret. O să urmăresc subiectul!”

Integral, emisiunea “Decodor”, realizată de Costi Rogozanu pe postul național de televiziune Realitatea TV, poate fi urmărită aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.