Ministrul Apărării, Gabriel Leș – în SUA, la întâlnirea cu influentul președinte al American Jewish Committee (galerie foto)

Gabriel Leș, ministrul sătmărean al Apărării, se află în aceste zile în SUA, făcând parte din delegația guvernamentală română care se întâlnește cu influenți oficiali americani cu scopul de a consolida, în mod concret, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a rezumat astfel una dintre aceste importante întâlniri, cu  David Harris, extrem de influentul președinte al American Jewish Committee:

“Am participat luni, 23 septembrie, alături de Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, la întrevederea cu David Harris, președintele American Jewish Committee, în contextul vizitei de lucru pe care #GuvernulRomaniei o efectuează în SUA.

În cadrul convorbirilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat importanța pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum și atașamentul țării noastre pentru parteneriatul cu statul Israel. Totodată, premierul a subliniat susținerea fermă de către România a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat acțiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului și combaterea negaționismului, menționând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.