Ce fac 35 de jandarmi sătmăreni când vor să fie doar discreți și eficienți? (galerie foto)

Jandarmii sătmăreni sunt o prezență continuă și relativ discretă în viața comunității sătmărene. Îi mai vedem patrulând, asigurând buna desfășurare a unor evenimente publice și, mai rar – pentru că nu-s curioși de publicitate, nu pentru că asta nu se întâmplă mai des – aflăm despre faptul că au capturat infractori. Nu sunt atât de “la vedere” precum polițiștii, nici atât de spectaculoși, în multe dintre misiunile lor, ca pompierii. Au adoptat o tactică prin care, se pare, au pus accent concomitent pe discreție și eficiență. La fel au procedat și ieri, în cadrul unor misiuni netrecute în fișa postului, dar asumate cu aceeași discreție.

Prima dintre aceste misiuni discrete – peste 20 de jandarmi sătmăreni au donat sânge, ieri, în cadrul Zilei Cooperării Europene.

”Europa pentru TINE! Tu pentru VIAȚĂ! Fii DONATOR!” este sloganul campaniei care se derulează simultan în Ucraina și în România, în perioada 18 – 20 septembrie 2019, în centrele de transfuzie din toate capitalele regionale, Tulcea, Botoșani, Suceava, Baia Mare, Satu Mare (România), Cernăuți, Ivano-Frankivsk, Uzhorod, Odessa (Ucraina). Și, după cum se vede, jandarmii sătmăreni au decis să participe și ei la această campanie (mai ales că donarea de sânge o fac, tot discret, destul de des – fie că e campanie de orice fel sau nu).

Tot ieri, alți 15 jandarmi sătmăreni  au trecut la îndeplinirea unei alte misiuni de voluntariat exemplar.  La Tășnad, Satu Mare și Negrești Oaș, militarii s-au mobilizat și au făcut curățenie. Au strâns toate deșeurile pe care cei certați cu bunul-simț le-au lăsat, cu o condamnabilă nepăsare, în urma lor în câteva zone împădurite în care s-au refugiat în trecutele zile de caniculă.


Practic, după serviciu sau înainte de plecarea în misiune, cadrele Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare au dat o mână de ajutor și în cadrul acțiunii naționale de ecologizare. După care au revenit la principala lor misiune: de veghere la siguranța sătmărenilor și, la nevoie, rapidă și eficientă “ecologizare” a celor certați cu legea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.