Un copil sătmărean se luptă cu Justiția care l-a dat mamei pe care a văzut-o că “ia puța în gură” (foto-video)

În 2018, Justiția sătmăreană a insistat să acorde custodia exclusivă a unui copil (acum în vârstă de 8 ani) mamei acestuia.

Chiar dacă, audiat fiind de judecătoarea Donka Eniko, magistrat în cadrul Judecătoriei Satu Mare, acest copil – D. Alexandru – i-a spus clar că este bine îngrijit de tatăl lui și de bunică și că “nu îi este dor de mama și nu vrea să meargă la aceasta” pentru că “doar cu tata dorește pentru totdeauna”. Mai mult,  după cum rezultă dintr-un proces verbal pe care-l publicăm mai jos, copilul a relatat în fața judecătoarei că l-a văzut pe “foxul” mamei că “îi bagă puța în gură” (exact așa scrie în documentul din dosarul Judecătoriei Satu Mare).

După ce sentința nr. 3690/2018 a Judecătoriei Satu Mare, prin care copilul era încredințat exclusiv mamei spre creștere și educare, a rămas definitivă și investită cu putere executorie, au existat nu mai puțin de șase (șase!!!) încercări de executare silită prin care copilul să fie luat de lângă tată spre a fi predat, cu acte în regulă, mamei Mirabela . Nici una din aceste încercări legale ale executorului judecătoresc sătmărean Danciu Gheorghe Radu nu avut sorți de izbândă pentru că micul D. Alexandru s-a opus categoric să fie luat de lângă tatăl lui, Iosif (acest refuz fiind, dealtfel, consemnat în fiecare act de executare silită, aspect pentru care a semnat de luare la cunoștință și mama copilului).

În aceste condiții, prinși între ciocanul unei hotărâri judecătorești definitive (care are caracter și putere de lege) și nicovala interesului suveran al copilului (care TREBUIE să rămână acolo unde se simte cu adevărat iubit și îngrijit), conducerile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și a Inspectoratului Școlar Județean au acționat cu diplomație și bun-simț, considerând că minorul D. Alexandru poate rămâne lângă tatăl lui – pentru că efectiv s-a constatat grija reală pe care acesta i-o poartă din toate punctele de vedere – și că poate merge liniștit la școală (de unde mama a vrut cu tot dinadinsul să-l retragă!) până ce se va reuși punerea în executare a sentinței definitive.

Dar, atâta timp cât există sentința definitivă care-l predă exclusiv mamei, copilul va trebui să facă față în continuare viitoarelor încercări, perfect justificate din punct de vedere legal, de executare silită a acestei sentințe a judecătoarei Donka Eniko. Adică să lupte, încă de la această vârstă fragedă, cu Justiția.

Evident că această situație dramatică este alcătuiră dintr-o mulțime de amănunte, multe dintre ele extrem de scandaloase – asupra acestora vom reveni într-un viitor articol. Deocamdată, pentru edificare, redăm două fragmente din convorbirile telefonice purtate de acest copil cu mama lui.

Mama acestuia, Mirabela, s-a stabilit în Timișoara după ce s-a despărțit de concubinul ei, Iosif. Dar a făcut tot posibilul ca sentința prin care-i este încredințat minorul D. Alexandru în exclusivitate să fie pusă în aplicare prin orice mijloace, mergând cu executorul judecătoresc inclusiv la școala din județul Satu Mare unde învață copilul (ieri, 19 septembrie 2019). Fără succes, însă, nici de data asta.

 

În mod cert, încercările mamei de a-l lua pe copil lângă ea – chiar dacă acesta refuză cu vehemență o asemenea posibilitate! – vor continua. Legea este de partea ei datorită unei sentințe a Justiției sătmărene. Dar ignoră cel mai important lucru din lume: nu are de partea ei dragostea propriului copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.