VIDEO. Primarul Kereskenyi susține că în mandatul său s-au atras cei mai mulți bani europeni din ultimii 30 de ani

“De 30 de ani încoace, Primăria Satu Mare nu a atras atât de multe fonduri europene ca în acest mandat!” – aceasta este declarația primarului municipiului, Gabor Kereskenyi. Afirmația a fost făcută astăzi, 19 septembrie 2019, la conferința de presă prin care s-a făcut cunoscută începerea implementării proiectului social pentru vârstnici “Implicat și activ la vârsta înțelepciunii” (proiect pus în aplicare de Direcția de Asistență Socială Satu Mare în parteneriat cu Organizația CARITAS a Diecezei Romano-Catolice, în valoare de aproximativ 600.000 de euro).

Primarul de Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a afirmat următoarele: “Prin Programul Operațional Regional am reușit să atragem fonduri de 28 de milioane de lei. Trebuie să mulțumim și colegilor de la Serviciul de scriere și implementare a proiectelor europene, este o muncă de echipă. Într-adevăr, rezultatele – și sumele! – sunt incontestabile (…) Cert este faptul că atâtea proiecte, ATÂTEA bani europeni nu s-a reușit să se atragă, la nivelul municipalității, în ultimii 30 de ani, cât s-a reuși în acest mandat.”

E drept, primarul Kereskenyi Gabor s-a emoționat și s-a încurcat în pomenirea valutei. Ieri a declarat, printr-un comunicat, că ”avem proiecte europene în valoare de 28 milioane de euro câștigate pe Programul Operațional Regional, dar nu ne oprim aici, suntem foarte interesați să atragem finanțări europene și prin proiecte. Primul proiect a fost deja câștigat, alte trei sunt în evaluare.” Astăzi, în schimb, el a pomenit hotărât de 28 de milioane de lei. Ar trebui, totuși, să se decidă în declarații. Că, din câte știm noi, euro nu este, deocamdată, la paritate cu leul românesc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.