OFICIAL. Costul mediu al unei zile de spitalizare la SJU Satu Mare, mai mare ca la all inclusive! Și uneori se triplează

Fiecare pacient internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare costă Casa de Asigurări de Sănătate – în varianta fericită că acesta este asigurat! – mai mult decât la un hotel cu servicii all inclusive.

Potrivit informațiilor oferite, la solicitarea redacției Sătmăreanul.net, de către Constantin Demian – purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare -, costul mediu pentru un pacient, pentru o singură zi de spitalizare în această instituție este de 899 de lei. Adică 190 de euro (la cursul valutar de azi, 17 septembrie 2019, care este de 4,73 lei pentru 1 euro). Costul mediu pentru un pat ocupat timp de o zi  de un pacient al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare este de 110 lei. În cazul că un aparținător ocupă, de asemnea, un pat de spital (asta întâmplându-se cu preponderență în cadrul secției de Pediatrie), costul este 28 de lei pe zi.

Acestea sunt costurile medii de spitalizare, în acești bani fiind incluse toate serviciile și tratamentele oferite de Spitalul Județean Satu Mare. Este adevărat că un caz oarecum mai particular este cel al secției de Terapie Intensivă unde, în funcție de fiecare caz particular în parte și de tratamentele specifice administrate, acest cost mediu se poate dubla uneori – sau chiar tripla”, a declarat Constantin Demian, purător de cuvânt al SJU Satu Mare.

Un Comentariu la "OFICIAL. Costul mediu al unei zile de spitalizare la SJU Satu Mare, mai mare ca la all inclusive! Și uneori se triplează"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.