FOTO. În disperare de cauză, oamenii se plâng la prefect chiar și pentru probleme care-s în curtea lui Kereskenyi

Nouă cazuri au fost prezentate prefectului Darius Filip în cadrul audienţelor susţinute astăzi, 17 septembrie 2019, din care şase privesc – iar! – probleme de fond funciar. Pentru acestea, în funcţie de specificul fiecărui caz în parte, s-a recomandat prezentarea de înscrisuri suplimentare, s-a luat legătura direct cu comisiile locale de fond funciar sau au fost analizate opţiunile de rezolvare, inclusiv privind acţiuni înaintate în justiţie.

O doamnă la vârsta pensionării reclamă decizia Casei Judeţene de Pensii Satu Mare de respingere a solicitării de pensionare. Analizând documentele doveditoare privind munca prestată în cadrul CAP (Cooperativei Agricole de Producţie), s-a luat legătura cu conducerea instituţiei şi solicitarea va fi reanalizată.

O altă problemă relatată la audiențele prefectului Darius Filip se referă la o solicitare de introducere a utilităţilor (electricitate şi apă) în zona “Cearda” din Municipiul Satu Mare, pentru care s-a depus şi o petiţie care urmează a fi analizată. Din câte știm noi, Prefectura nu are nici o competență în ceea ce privește modernizarea vreunei zone din municipiul Satu Mare. O astfel de problemă intră în larga sferă de preocupări a Primăriei Satu Mare, instituție condusă de primarul Kereskenyi Gabor (cel care, pe lângă betoane, adoră folosirea – chiar abuzivă – a cuvântului “modernizare”).

Ultima situație de pe lista de azi a audiențelor prefectului de Satu Mare Darius Filip a fost una mai  specială, aceasta fiind pe rolul unei instanţe de judecată – un caz privind stabilirea paternităţii. Doar că, în virtutea prevederilor constituționale și legale, Instituția Prefectului nu are cum să soluționeze nici o problemă care este de competența autorității judecătorești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.