Când FLORISAL are crize de sictir profesional (galerie foto)

Gunoaiele – colectarea lor regulată, ca să fim mai preciși – constituie o problemă serioasă peste tot pe planeta Terra. Municipiul Satu Mare fiind amplasat strategic tot pe numita planetă, are aceeași problemă. Mă rog, municipiul Satu Mare mai are și ghinionul de a avea doar una bucată firmă de salubrizare, încă din vremurile ușor-îndepărtate istoric ale comunismului. Această firmă – FLORISAL, pe numele de fată -, fiind singurică, nu are concurență. Lipsa de concurență duce, la un moment dat, la un fel de boală pe care o putem alinta cu denumirea de sictir profesional, Boală de care FLORISAL pare să se fi contaminat, în mod ciudat, mai ales de când primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat că se dorește o firmă nouă de salubrizare în zonă. (E adevărat că edilul-șef sătmărean nu a nuanțat ceea ce înțelege prin “firmă nouă” – aceeași firmă cu o  denumire nouă? o cu totul și cu totul altă firmă? o firmă care să se-soare cu fata FLORISAL și să-i schimbe statutul și imaginea? -, dar primarului Kereskenyi nu-i stau nuanțele și finețurile diplomaticești în fire, deci nu i se putea pretinde să zică mai multe decât a zis. În fine, acum nu acesta-i subiectul principal.)

Problema este că orice criză de sictir profesional din partea firmei-unicat FLORISAl produce un disconfort crunt sătmărenilor care își plătesc cinstit facturile emise de sus-pomenita societate de salubrizare. Și este vorba de un disconfort foarte perceptibil atât din punct de vedere vizual, cât și olfactiv. Exemple au tot fost expuse atât de sătmăreni revoltați – mai ales pe Facebook, evident -, cât și prin articole apărute când și când prin publicațiile online din Satu Mare. Sătmăreanul.net mai livrează un exemplu din ultima categorie, grație fofotgrafiilor și informațiilor oferite de un cititor exasperat de lipsa de bun-simț profesional a unor angajați ai FLOLRISAL.

Tomberoanele publice de gunoi din fotografii sunt situate în cartierul sătmărean Micro 15, în jurul Școlii Bălcescu-Petőfi. Conform cititorului A.T. (îi dăm acum doar inițialele numelui) a precizat, duminică seara, că de trei zile așa arată și Florisal nu a strâns nimic. Am verificat informația, s-a confirmat. Iar FLORISAL a binevoit să se prezinte în zonă abia ieri pe la prânz. Deci, momentan, situația se prezintă altfel decât în fotografiile de mai sus. Dar pentru FLORISAL nu s-au inventat încă scuzele – nici măcar așa, de formă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.