”Săptămâna Mobilității Europene” – bicicliști sătmăreni vor pedala pentru a se întâlni cu cei veniți din Ungaria

Perioada 16 – 22 septembrie 2019  a fost declarată”Săptămâna Mobilității Europene” și este un prilej  atât pentru a promova transportul alternativ la nivelul comunității sătmărene, cât și pentru întărirea relațiilor de cooperare între comunitățile din județele de graniță: Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg prin proiectul INTERREG.

În acest context în data de 21.09.2019, începând cu ora. 14.00, de la cap pod  Decebal – pe malul stâng al râului Someş – până la Biserica Reformată din Vetiş,  se va demara marșul ciclist de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor.

La finalul traseului făcut cu bicicleta până în localitatea Vetiș în dreptul Bisericii Reformate, pe mal stâng Someș se va amenaja un popas care va reprezenta locul de întâlnire cu cei 70 de biciclişti care vor veni  din Ungaria. În această locație toți participanții se vor familiariza cu rezultatele proiectului ROHU62 JOINTGREENCORR, iar cei doi primari reprezentanți ai țărilor partenere de proiect vor face schimbul trofeelor-simbol ale evenimentului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.